Gotlandsnytt

Från humor till åsikter om allehanda inköp, tips om skit att undvika mm

Här tror polisen att motion utförts

leave a comment »


Från polisens spaning

Narkotikarättegången i Gotlands tingsrätt går mot sitt slut. Igår förhördes ytterligare misstänkta motionärer, bland dem en kvinna från norra Gotland som först nekade brott men sedan erkände. Åklagaren: Men varför var provet positivt för endorfiner om du inte motionerat? Kvinnan: Jag hade tydligen gjort det. Men jag motionerar inte annars, jag lovar.

Endorfiner, kroppens egna ”morfin”, har nyligen förbjudits i Sverige och klassas numera som olaga narkotikabruk. Den aktuella narkotikarättegången har föregåtts av ett omfattande spaningsarbete av polisen på Gotland och involverar över 50 personer.

”Vi har legat i buskarna och sett när de gått i snabb takt, joggat, cyklat, osv. De bryter mot lagen genom att upprepade gånger utöva aktiviteter som enbart syftar till att få ett rus”, det säger Fredrik Persson som haft en huvudroll i det omfattande spaningsarbetet som spaningsledare.

De två huvudmännen är sedan länge kända motionärer, de har i många år ”hjälpt” andra att komma igång med motion genom att verka som instruktörer, med peptalk, ”träningspass” i grupp mm. Genom en omfattande telefonavlyssning har uttryck som ”ska vi ta en runda”, ”vi ses i skogen” visat sig vara kod för att tillsammans ordna ett rus.

Till Gotlandsnytt säger Fredrik Persson att de inblandade riskerar kännbara straff, ”de två huvudpersonerna kan nog räkna med fleråriga fängelsestraff”.

Källa: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6043158

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: