Gotlandsnytt

Från humor till åsikter om allehanda inköp, tips om skit att undvika mm

Ledningskontoret utreds

leave a comment »

Fika var kodordet för narkotikainköp. Enligt telefonavlyssningen hade en av de båda huvudåtalade 390 fikastunder med andra personer under fyra månader. Under samma period tog han emot cirka 5 000 telefonsamtal. Narkotikarättegången med sammanlagt 41 åtalade är en av de mest omfattande någonsin vid Gotlands tingsrätt.

– I dagarna har vi även slagit till mot Gotlands kommuns ledningskontor, vi har sedan länge haft telefonavlyssning där, säger vice chefsåklagare Susanne Wihlborg som svar på Gotlandsnytts fråga om fler tillslag är på gång.

Fikastunderna på ledningskontoret är mer omfattande per anställd än 390/fyra månader varför utredningen kommer att ta lång tid i anspråk. Det finns några personer som fikat mycket mer än andra erfar Gotlandsnytt.

-Huvudmisstänkta är, förutom en regiondirektör, några avdankade f d förvaltningschefer samt flera kommunalråd, fortsätter Susanne Wihlborg som inte vill lämna ut namnen på de misstänkta.

– Nej, de förhörs just nu och vi har fortfarande en massa telefonavlyssning att gå igenom innan vi kan låta det gå till åtal. De flesta på ledningskontoret verkar ha fikat eller pratat om fika i telefonsamtal mest hela dagarna.

Källa: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5996480

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: